Confidenţialitate

Surse: Nicolae Ciucă ar urma să discute cu reprezentanți ai ASF despre problemele Euroins | AUDIO

În scandalul privind scumpirea polițelor RCA, premierul Nicolae Ciucă ar urma să discute cu reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit unor surse guvernamentale. Una dintre posibilități ar fi ca societatea Euroins să intre în insolvență.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vorbea și el miercuri de un posibil faliment.

Scumpirile variază de la 10, 15 procente până la 40% pentru șoferii sub 30 de ani cu mașini mai puternice.

Piața de asigurări trăiește vremuri tulburi.

După falimentul City Incurance, un alt mare competitor, Euroins, este acum în centrul unui scandal.

Potrivit Libertatea, ASF a semnalat probleme majore la Euroins și a trimis la Parchetul General trei plângeri. Una dintre sesizări: Euroins ar fi respins pe nedrept mii de dosare de pagubă.

Iar liderul PSD Marcel Ciolacu spunea că este posibil să avem parte de încă un faliment pe piața asigurărilor, fără să dea un nume:

„Știți foarte bine că este posibil să fie un faliment anunțat. Eu, ce vă pot răspunde este din precedentul, care a fost, City Insurance sau așa ceva, statul a intervenit. Sunt convins că și de această dată cei de la ASF împreună cu Guvernul României vor lua decizia cea mai bună. Dacă este o decizie prin ordonanță de urgență, ea va veni în Parlament și în comisiile de specialitate vom vedea decizia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Nicolae Ciucă ar urma să discute cu șefii Autorității de Supraveghere Financiară despre prețuri dar și situația Euroins.

Foto: Shutterstock

Citește și: Transportatorii reacționează la scumpirea polițelor RCA. „Nu există justificare / Nu se respectă nimic din lege de către asiguratori” | AUDIO