Confidenţialitate

Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcția de premier

Liberalii au renunțat să-l mai susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru și merg la consultările de azi de la Cotroceni cu varianta Nicolae Ciucă.

Senatorul PNL Nicolae Ciucă, general în rezervă, care asigura in prezent interimatul la ministerul Apărării, va fi varianta de premier pe care liberalii o vor propune joi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestora, varianta Ciucă premier s-a desprins în urma discuţiilor avute aseară de mai mulţi lideri PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

La ora 10:00, liberalii au programată o şedinţă de Birou Politic Naţional în care vor oficializa mandatul cu care vor merge la consultările de la Cotroceni de la ora 11:00.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie, şi în contextul refuzului explicit al USR de a reface coaliţia atât vreme liderul PNL va fi în continuare propunerea de prim-ministru. Cu un alt premier de la PNL, partidul condus de Dacian Cioloş a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Și conducerea PSD s-a reunit în ședință în această dimineață. Președintele PSD Marcel Ciolacu a refuzat să comenteze varianta Nicolae Ciucă premier, dar a amintit că România se află în situație de criză. Marcel Ciolacu spune că va anunța decizia finală a partidului privind mandatul la consultări după ședința din această dimineață.

La ora 11, la Cotroceni începe o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului care să formeze un nou guvern.