Nici macar jumatate dintre elevi nu doresc ora de religie

Mai puțin de jumătate dintre elevi au depus până acum cereri pentru înscrierea la ora de religie, a declarat la Interviurile Europa FM, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Pentru frecventarea orelor de religie au depus solicitări doar 1 milion 200 de mii din cei peste 3 milioane de elevi din întreaga tara. (VIDEO AICI)

Sorin Câmpeanu spune că mulți dintre cei care predau acum religia și-ar putea pierde locul de muncă. Ministrul încă nu s-a hotărât dacă nota obținută la religie va conta în media generală, în ciuda deciziei clare a Curții Constituționale.

Ministrul Câmpeanu a recunoscut că a aflat ,,neoficial,, că sunt adevărate informațiile din presă potrivit cărora directorii de școli ar face presiuni asupra părinților pentru ca aceștia să-i înscrie pe copii la ora de religie.

Pe de altă parte, ministrul Educației nu a reușit să răspundă clar dacă ora de religie poate fi mutată la începutul sau la sfârșitul orelor de curs.

Problemele clasei zero

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, asigură părinții care și-au înscris sau urmează să-și înscrie copii în clasa 0 că școlile vor avea destule locuri pentru cei care termină în acest an grădinița.

Învitat la Interviurile Europa FM, Sorin Câmpeanu a declarat că școlile bune pentru care optează mulți părinți vor putea să suplimenteze numărul de clase, dacă numărul cererilor îl depășește pe cel al locurilor disponibile în acest moment.

Din acest, părinții își pot înscrie copiii direct în clasa I dacă au 7 ani și nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015.

Ministrul Educației nu știe însă nimic despre această noutate. (AUDIO)

Urmăriţi înregistrarea VIDEO a interviului cu ministrul Educaţiei despre orele de religie din şcoli.

URMĂRIȚI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A INTERVIULUI.