Confidenţialitate

Nici Franţa nu mai este sigură că propunerea sa pentru comisar European va fi acceptată

După România şi Ungaria, nici Franţa nu mai este sigură că propunerea sa pentru postul de comisar European va fi acceptată.

Sylvie Goulard va fi reaudiată din cauza unor probleme de integritate, a decis Parlamentul European.

Sylvie Goulard va fi reaudiată joi dimineaţă, după ce răspunsurile oferite de candidata Franţei nu i-au convins pe eurodeputaţi că merită să facă parte din Guvernul Uniunii Europene.

Sylvie Goulard, care face parte din Grupul Renew, o pune din nou într-o situaţie dificilă pe preşedinta desemnată a Comisiei Europene, care peste două săptămâni trebuie să vină cu întreaga echipă de comisari în plenul parlamentului European pentru un vot în bloc.

Potrivit eurodeputatului roman Siegfrid Mureşan, candidata Franței pentru postul de comisar a folosit în mod ilegal fonduri europene în trecut.

“Un candidat cu probleme de integritate nu poate fi comisar european.

În plus, Sylvie Goulard a efectuat muncă de consultanță plătită cu mai mult de 10.000 euro pe lună în timpul în care a fost europarlamentar.

Părerea mea este că atunci când ești parlamentar trebuie să lucrezi pentru cetățean, de dimineața până seara, nu pentru interese private pe bani mulți,” adaugă europarlamentarul român.