New York-ul începe să îşi revină, după uraganul Sandy

Pagubele sunt uriaşe, până la 40 miliarde de solari, estimează autorităţile.

22 de oameni au murit doar in New York.

Unele locuinţe nu au în continuare curent electric, şcolile, magazinele şi liniile de transport in comun se deschid parţial, la fel şi 2 aeroporturi din New York.

Familiile care de 2 zile au dormit prin săli de sport ale şcolilor, stadioane, camere de hotel sau locuri special amenajate se întorc acum la locuinţe.

Majoritatea însă sunt distruse de inundatii și incă nu au curent electric. Multe şcoli se redeschid azi, însă nu vor funcţiona la capacitate maximă.

Bursa de la New York şi insttuţii guvernamentale îşi reiau activităţile. Aeroporturile JFK and Newark Liberty din New York s-au deschis, insa nu complet. Suter de zboruri au inca intarziere din cele 18 mii anulate in aceste zile.

100 de oameni au murit in caraibe si SUA, 40 doar in SUA din cauza furtunii Sandy. Pagubele estimate până acum se ridică la 40 de miliarde de dolari. Metroul din NY a fost grav avariat. Se pare ca a suferit cele mai grave stricaciuni din cei 109 ani de existenta. Multe guri de metrou si linii au fost inundate si nu mai pot fi folosite deocamdata.

De aceea, nu se stie cand se va putea circula cu metroul inca si nici nu se poate estima cand seva redeschide.

Presedintele american Barack Obama si-a intrerupt campania electorala pentru a vizita zonele si lcouintele din New Jersey, cele mai afectate de ciclonul Sandy.

Furtuna se indreapta acum spre Canada, dar in drumul sau ar mai putea face ravagii se tem meteorologii.

In nord estul tari, 8 milioane de case au ramas fara curent electric 3 zile. Multe spitale au fost afectate.