Confidenţialitate

New York: principalul suspect al atentatului de sâmbătă a fost identificat

În Statele Unite, principalul suspect privind atentatul de sâmbătă de la New York a fost identificat – este vorba despre un cetățean american de origine afgană pe nume Ahmad Rahami, în vârstă de 28 de ani.

Bomba care a creat panică în metropola americană a rănit în weekend 29 de persoane în faimosul cartier Manhattan.  O altă explozie a avut loc la New Jersey, despre care se crede că ar avea legătură cu cea din New York.

Autoritățile susțin în continuare că incidentul, deși considerat un act terorist, nu are de a face cu terorismul internațional.

Între timp, poliția a detonat în această dimineață un alt pachet suspect găsit într-un coș de gunoi din New Jersey, oraș aflat foarte aproape de New York.

Anunțul privind suspectul principal al atentatului a fost făcut de primarul New York-ului, după cum relatează BBC News.


Anterior, surse apropiate anchetei declarau pentru CNN că primele date ale investigației privind exploziile din New York și New Jersey sugerează existența unei celule teroriste pe teritoriul Statelor Unite.

Explozia produsă sâmbătă in Manhattan  a ranit 29 de persoane și a creat panică în metropolă

Un al doilea dispozitiv suspect a fost găsit la o distanță de câteva blocuri. Dispozitivul a fost descris ca fiind o oală sub presiune cu fire ieșind din ea.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo spune că “deși a fost vorba despre un act terorist, incidentul nu are legătură cu terorismul internațional și nu a fost revendicat până acum”.

Tot sâmbătă un alt dispozitiv improvizat a explodat într-o staţiune din statul american New Jersey înaintea unui eveniment sportiv militar, dar nicio persoană nu a fost rănită. Iar tot în New Jersey poliția a detonat un pachet suspect găsit într-un coș de gunoi, de teamă că ar putea conține o bombă.