Confidenţialitate

Atac armat la metroul din Brooklyn: 13 persoane rănite. 5 dintre ele au fost împușcate. Polițiștii au făcut profilul atacatorului | VIDEO

Poliția din New York investighează o posibilă explozie sau un atac armat la o stație de metrou din Brooklyn, la oră de vârf, scrie New York Post. Departamentul de pompieri din New York a precizat că 13 persoane au fost rănite în atacul armat – dintre acestea, 5 au fost împușcate. Un reprezentant al forțelor de ordine a declarat că cinci persoane au fost împușcate și că poliția caută un bărbat cu o mască de gaze și o vestă portocalie de construcții. Oficiali ai poliției și pompierilor au declarat că anchetatorii încercau să determine sursa fumului în stația de metrou și dacă în timpul incidentului a fost detonat vreun dispozitiv exploziv. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție a declarat că la fața locului nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv activ, scrie The New York Times.

UPDATE 17:46. Poliția a anunțat că se fac verificări la toate metrourile din oraș

Forțele de ordine au transmis că toate metrourile au fost scoase din circulație pentru a fi verificate.

UPDATE 17:35. Casa Albă a fost informată despre atac. Președintele SUA ține legătura cu primarul din New York

Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden a fost informat despre eveniment, iar un official al instituției discută periodic cu primarul New Yorkului în caz că autoritățile metropolei au nevoie de ajutor.

UPDATE 17:30. Dintre cele 13 persoane rănite, 5 au fost împușcate

Conform Poliției, dintre cele 13 persoane rănite în atacul armat din Brooklyn, 5 au fost împușcate.

UPDATE 17:04. Suspectul a atacat în timp ce trenul era în mers

Poliția căuta un bărbat care purta o vestă de muncitor și o mască de gaz, după ce, potrivit primelor informații, 13 persoane au fost rănite, dintre care mai multe au fost împușcate, în timpul aglomerației de dimineață, scrie New York Times.

UPDATE 16:56. Un bărbat îmbrăcat în haine de constructor este suspectul

Alte publicații americane relatează că Poliția a găsit la fața locului și materiale explozibile care nu au fost detonate. Suspect este un bărbat înbrăcat într-un costum de constructor.

UPDATE 16:43. Circulația la metrou a fost oprită. Poliția transmite că zona trebuie să fie evitată

Poliția din New York le-a transmis cetățenilor să evite circulația în zonă, iar circulația la metrou a fost oprită.

NYPD: „Din cauza unei investigații vă rugăm să evitați intersecția 36th Street and 4th Avenue din Brooklyn. Trebuie să vă așteptați la întârzieri în ceea ce privește circulația în zonă – la fața locului se află echipaje speciale de intervenție”.

 

Știrea inițială

Mai multe persoane au fost rănite într-o stație de metrou din cartierul Brooklyn, New York. În imaginile transmise de presa americană de la fața locului se pot observa mai multe persoane aflate la pământ cu răni grave. New York Times relatează că victimele au fost împușcate în urmă cu puțin timp, adică la o oră de vârf, când traficul este mare.

 

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC

 

Pompierii din metropola americană avertizează populația să evite zona către care se îndreaptă mai multe mașini de intervenție. Alte publicații relatează că Poliția a găsit la fața locului și materiale explozibile.

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC

 

Sursa foto: Unsplash / Campbell Jensen