Confidenţialitate

NEW YORK: Farmaciile vor putea efectua teste pentru noul coronavirus

Epicentru al focarului de nou coronavirus de dincolo de Atlantic, statul american New York va permite unui număr de peste 5.000 de farmacii să efectueze teste.

Statele Unite ale Americii numără peste 938.000 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Aproape o treime din cele 53.751 de decese s-au înregistrat în statul New York.

Autoritățile federale americane au raportat, sâmbătă, alte 895.766 de cazuri de nou coronavirus, o creştere cu 30.181 de infecții.

Totodată, numărul deceselor cauzate de CODIV-19 a crescut cu 1.623, până la un total de 50.439.

Reuters notează că cifrele federale nu reflectă cu fidelitate cazurile raportate de fiecare stat american în parte.

Preşedintele Donald Trump nu şi-a mai susţinut conferinţa zilnică de presă, spunând că nu merită “timpul sau efortul”, relateză Sky News. Liderul de la Casa Albă a devenit ținta criticilor după ce a sugerat că injecțiile cu substanțe dezinfectante ar putea fi o variantă de tratament pentru pacienții cu COVID-19. Ulterior, Donald Trump a spus că, de fapt, a fost “sarcastic”.

Pandemia de nou coronavirus a depășit, sâmbătă, pragul a 200.000 de decese.

Organizația Națiunilor Unite a cerut a mobilizare generală pentru a obține un vaccin accesibil tuturor, singura modalitate rapidă de a reduce numărul infectărilor.

Pandemia de COVID-19 a forțat jumătate din omenire la carantină și expune economiile lumii la o recesiune fără precedent.