Confidenţialitate

New York: cinci persoane reținute în legătură cu explozia de sâmbătă

Cinci persoane au fost reținute și sunt audiate de autoritățile americane, în urma exploziei de la New York. Bomba care a creat panică în metropola americană a rănit în weekend 29 de persoane în faimosul cartier Manhattan.

Autoritățile susțin în continuare că incidentul, deși este considerat unul terorist, nu are de a face cu terorismul internațional.

Între timp, poliția a detonat în această dimineață un alt pachet suspect găsit într-un coș de gunoi din New Jersey, oraș aflat foarte aproape de New York.

 

Cele cinci persoane au fost reținute de FBI în timp ce se aflau într-o mașină care circula pe Belt Parkway, autostrada ce trece la sud de districtul Brooklyn. Deocamdată însă nu se cunoaște nimic despre identitatea celor cinci.

Reținerile au legătură cu cxplozia care a avut loc sâmbătă in cartierul Chelsea din New York și care a ranit 29 de persoane. Deflagrația a spart geamurile din apropiere și a împrăștiat resturile pe stradă.

Un al doilea dispozitiv suspect a fost găsit la o distanță de câteva blocuri. O unitate specială a politiei l-a ridicat din zonă pentru analiză.  Dispozitivul a fost descris ca fiind o oală sub presiune cu fire ieșind din ea.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo spune că deși a fost vorba despre un act terorist, incidentul nu are legătură cu terorismul internațional și nu a fost revendicat până acum.

Tot sâmbătă un alt dispozitiv improvizat a explodat într-o staţiune din statul american New Jersey înaintea unui eveniment sportiv militar, dar nicio persoană nu a fost rănită. Iar tot în New Jersey poliția a detonat un pachet suspect găsit într-un coș de gunoi, de teamă că ar putea conține o bombă.

 Între timp, rețeaua teroristă Statul Islamic revendică atacul dintr-un centru comercial din statul american Minesota. Acolo un individ a înjunghiat nouă persoane, relatează Reuters. Bărbatul, despre care se spune că era un soldat ISIS, a fost împușcat mortal de poliție.