Neverland, fosta reşedinţă a megastarului Michael Jackson, scoasă la vânzare

Neverland, fosta fermă din California în care a locuit megastarul american Michael Jackson, a revenit de curând pe piaţa imobiliară, cu un preţ de 67 de milioane de dolari, în scădere cu 33% faţă de preţul ei iniţial din 2015, care era de 100 de milioane de dolari, informează Le Figaro.

Un nou episod din saga ”Neverland”, celebra reşedinţă a cântăreţului Michael Jackson, înzestrată cu un parc de distracţii privat, a început de curând în Statele Unite. Scoasă la vânzare cu preţul de 100 de milioane de dolari în 2015 de agenţia Sotheby’s, ferma Neverland a revenit pe piaţa imobiliară cu preţul de 67 de milioane de dolari, reprezentând o scădere cu 33% faţă de preţul ei iniţial.

Regele muzicii pop” a cumpărat acea proprietate uriaşă de 2.700 de hectare în anii 1980 contra sumei de 19,5 milioane de dolari. După ce a acumulat datorii impresionante şi a intrat în incapacitate de plată, starul american a fost nevoit să îşi vândă proprietatea, redenumită ”Sycamore Valley Ranch”, companiei Colony Capital, în anul 2008.

Acel fond de investiţii a cumpărat ferma Neverland cu aproximativ 23,5 milioane de dolari şi a investit alte câteva milioane de dolari în renovarea fermei, cu scopul de a o revinde.

Obiectele personale ale cântăreţului american, care a murit în 2009, au fost scoase din fermă în timpul renovărilor.

16 dormitoare, 29 săli de baie, un cinematograf cu 50 de locuri şi o sală de bal

Neverland aparţine de municipalitatea Los Olivos, în comitatul Santa Barbara din California. Reşedinţa de pe această proprietate conţine 16 dormitoare, 29 săli de baie, un cinematograf cu 50 de locuri şi o sală de bal.

Un uriaş parc de distraţii înconjoară reşedinţa principală, iar printre atracţiile principale se află o roată impresionantă şi un cort de circ.

În acea oază de pace, inspirată din universul magic al lui Peter Pan, Michael Jackson a compus cele mai multe dintre piesele sale de succes şi tot acolo a primit în vizită numeroase celebrităţi, precum Marlon Brando, Gregory Peck şi Elizabeth Taylor.

Ancheta demarată în urma acuzaţiei de agresiune sexuală formulată pe numele cântăreţului a început tot la Neverland, unde megastarul invita adeseori copii să vină să se joace în parcul lui de distracţii. Starul a fost achitat în 2005 la finalul procesului, însă acel scandal şi acea moştenire controversată par să fi influenţat negativ buna derulare a procedurii de vânzare a fermei Neverland.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS