Confidenţialitate

„Never Tear Us Apart”? O melodrama delicioasa din anii ’80, o serenada de la balcon la apelul „Need You Tonight”, cu Michael Hutchence in rol principal | AUDIO

„Never Tear Us Apart”? O baladă scrisă în ritm de vals modern peste care s-au suprapus sintetizatoare și care are niste pauze absolut dramatice ce-ți dau o senzație de cădere în gol..

INXS „Never Tear Us Apart” este o melodie care a fost descrisă drept „simpla”, ceea ce este din punct de vedere sentimental. Se bazează pe conceptul că doi indivizi se întâlnesc și formează un cuplu instantaneu, pe tot parcursul vieții – dragoste la prima vedere, așa cum o numesc unii oameni.

Și, deși versurile nu sunt în mod clar romantice, aceasta este impresia pe care o avem prin metafore ca Two worlds collided si că nicio putere exterioară nu ar fi vreodată în stare să le despartă.

Deci, de exemplu, nu trebuie să ne încordăm creierul încercând să identificăm ce înseamnă de fapt expresii precum if I hurt you I’d make wine from your tears. Glumind, din atata dragoste poti da si in plans.

Dar versurile unei astfel de melodii sunt si pline de ambiguitati, dacă vreți, cea care conferă acestui cântec o aplicabilitate generală, chiar dacă poate fi considerat, in mod logic, ca fiind romantic. De exemplu, o astfel de conexiune de dragoste instantanee, nemuritoare, se poate forma și între, să zicem, o mamă și copilul ei nou-născut.

De aceea, această melodie a fost folosită nu numai la nunți, ci și în alte evenimente dulci, de viață, cum ar fi zilele de nastere, dar, atentie, și înmormântări (chiar și cea a solistului Inxs, Michael Hutchins). Și asta pentru simplul fapt ca se bazează pe declaratia personajului principal că în niciun caz, dragostea lui pentru cealaltă persoana nu poate fi ruptă.

Senzuala baladă Never Tear Us Apart este una dintre cele mai frumoase piese din discografia trupei rock australiane.

Dar nu aș vrea să-i bănuiesc de atâta simplitate pe membrii trupei. Cred că acest cântec poate arata si modul în care intervine universul și pune împreună doi oameni care nu se așteaptă să se găsească unul pe celălalt. Într-o secundă poți găsi pe cineva de care, indiferent de motiv, ești instantaneu atras.

Și mai poate vorbi despre legăturile care se formează între oameni, pe care cei din afara nu le înțeleg. Iubirea nu are întotdeauna sens. Vedeți aceste cupluri care sunt atât de fericite și îndrăgostite și vă întrebați: „Cum naiba s-a întâmplat asta?” pentru că pur și simplu nu arată bine împreună.

Si mai este un aspect. Acest cântec poate mirosi a Romeo și Julieta. O poveste de dragoste pasională despre care ambii oameni știu că este nerealistă, deoarece forțe exterioare vietii lor nu le vor permite să fie împreună…. Dar își urmăresc inimile și pofta unul pentru celălalt și se îndrăgostesc nebunește. Si… tonul minor și al doilea vers vorbesc despre un sfârșit tragic, chiar dacă cântecul nu descrie ce li se întâmplă după aceea.

Deci, ce este până la urma „Never Tear Us Apart”? O melodramă delicioasă din anii ’80, este serenada de la balcon la apelul „Need You Tonight”, cu Michael Hutchence în rol principal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.