Confidenţialitate

Nereguli la Penitenciarul Giurgiu. ANP sesizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu

4 deținuți au reclamat că au fost bătuți de angajați ai închisorii. Faptele s-ar fi petrecut la sfâșitul lunii iulie, după protestele care au izbucnit în mai multe penitenciare din țară.

În plângerile adresate Administrației Naționale a Penitenciarelor, 4 deținuți au reclamat că pe 29 iulie, imediat după ora trezirii, au fost încătușați cu mâinile la spate, trântiți pe burtă, după care angajați ai Penitenciarului Giurgiu le-au indicat unor persoane mascate să îi lovească. Cei 4 bărbați susțin că au fost bătuți cu bastonul, cu pumnii și picioarele, iar loviturile nu au ocolit nici măcar zona capului. Un alt deținut a menționat că inclusiv persoane din conducerea penitenciarului ar fi ordonat să fie să fie lovit. De altfel, soția deținutului a povestit că era vânăt din cap până în picioare, iar tălpile îi sângerau

Cei 4 deținuți ar fi fost acuzați că și-ar fi instigat colegii să protesteze în luna iulie, față de condițiile din penitenciar. După ce au fost agresați, ei au fost transferați la alte penitenciare din țară.

Directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe spune că a sesizat în acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, Bogdan Roșu a spus la Europa FM că în prezent are loc o anchetă internă care nu  vizează însă faptele reclamate de cei 4 deținuți, ci protestele din luna iulie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrația Națională a Penitenciarelor a cerut conducerii penitenciarelor din întreaga țară să analizeze toate plângerile deținuților și să ia măsurile care se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală, dacă va fi cazul.

Și ministrul Justiției, Raluca Prună a fost întrebată despre neregulile de la Penitenciarul Giurgiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.