Confidenţialitate

Ministrul Tătaru, despre demisiile medicilor din Arad: Avem personal medical cu moral relativ scăzut | AUDIO

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, după o vizită la Spitalul Judeţean Arad, unde mai mulți medici au demisionat în ultima vreme, că a găsit „un personal medical cu un moral relativ scăzut”.

Întrebat cum își explică ceea ce s-a întâmplat la Arad, din punctul de vedere al persoanelor infectate, dar și din cel al cadrelor medicale care își dau demisiile, ministrul Sănătății a răspuns:

„La început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi la rândul lor între pacienți.

Poate că la un moment dat lipsa protecției, neidentificarea acelui caz, iar de atunci toate s-au dus de la sine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat cum s-au putut infecta cadrele medicale, ministrul a spus că nu poate afirma că a fost neglijenţă, dar e posibil să fi fost vorba despre lipsa protecţiei.

Tătaru a vizitat şi punctul de frontieră de la Nădlac, pentru a vedea cum se fac triajele epidemiologice.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad anunța, marți, că peste 80 de angajați – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali – au intrat în concediu din 23 martie, iar 8 medici demisionează pentru că ies la pensie.

„Există opt cazuri de medici – șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se arăta într-un comunicat al SCJU Arad.

La SCJU Arad lucrează 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere și 64 de brancardieri.