Confidenţialitate

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost întrerupte, iar discuțiile se vor relua marți | AUDIO

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au luat o pauză cu puțin timp în urmă. Potrivit unuia dintre negociatorii ucraineni, discuțiile vor fi reluate mâine. E vorba de o pauză tehnică – a spus el. Amintim, este a patra rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Între timp, atacurile în Ucraina continuă.

Potrivit unui negociator ucrainean, cele două părți vor să clarifice „anumite definiții individuale, dar negocierile vor continua”.

Înaintea acestui anunţ, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi manifestase într-un mesaj video speranţa că în cursul serii urma facă un bilanţ al acestei noi runde de „negocieri dificile”.

„O videoconferinţă între delegaţiile ucraineană şi rusă a început deja. Toată lumea aşteaptă noutăţi. Vom reveni în cursul serii”, a declarat preşedintele ucrainean despre această a patra rundă de negocieri, care a avut loc online, spre deosebire de precedentele trei, care s-au desfăşurat în Belarus.

Zelensky a mai spus că „Trebuie să rezistăm şi să luptăm pentru a câştiga, pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace corectă cu garanţii de securitate”.

Sursa foto: Twitter / Михайло Подоляк

Citește și: Război în Ucraina, ziua 19: Noi discuții, luni, între Kremlin și Kiev. Peste 2.500 de oameni au murit în urma bombardamentelor din Mariupol

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.