Negocieri între CE și Johnson&Johnson, pentru a achiziția vaccinului COVID-19 aflat în teste | AUDIO

Comisia Europeană este în discuții avansate cu gigantul farmaceutic Johnson& Johnson pentru a rezerva vaccinul pentru Covid-19, momentan în faza de testare.

Executivul european are un fond de urgență de 2 milioane de euro pe care îl poate folosi pentru plata vaccinurilor, însă cele 27 de state membre au căzut de acord că banii trebuie folosiți pentru a încheia contract cu 6 furnizori diferiți.

Compania Johnson & Johnson va începe luna viitoare un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Un oficial important din domeniul sănătății a confirmat pentru Reuters că executivul de la Bruxelles este foarte aproape de a încheia un acord cu Johnson & Johnson pentru cumpărarea de vaccinuri împotriva Covid 19.

O a doua sursă europeană a povestit că a avut în cursul săptămânii o discuție telefonie cu compania farmaceutică.

Deocamdată nu este clar dacă acest acord ar însemna că Executivul comunitar cumpără în avans  vaccinul aflat în faza de testare clinică sau Comisia doar securizează opţiunea de a-l cumpăra.

Germania, Franța, Italia și Olanda au confirmat săptămâna trecută că au cumpărat 400 de milioane de potențiale doze de la AstraZeneca, o companie care lucrarează la dezvoltarea vaccinului cu Universitatea Oxford.

Cu AstraZeneca au semnat și Statele Unite o înțelegere în luna mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS