Neamț: Un student din Girov, plecat în SUA cu Work and Travel, a introdus mâncărica de cartofi într-un restaurant de lux: S-au vândut peste 200 de porții | AUDIO
Sursa foto: Shutterstock
Un student din comuna Girov, județul Neamț, plecat în SUA prin programul Work and Travel, a reușit să introducă banala mâncărică de cartofi în meniul special al unui restaurant de lux. Sun Valley Resort este o destinație exclusivistă, unde se întâlnesc, o dată pe an, cei mai bogați oameni ai planetei.
Neamț: Un student din Girov, plecat în SUA prin programul Work and Travel, a introdus mâncărica de cartofi în meniul unui restaurant de lux
Tudor, student la inginerie electrică: S-au vândut peste 200 de porții
După o lună și jumătate de când se află în SUA, Tudor, student la inginerie electrică, l-a rugat pe bucătarul-șef să-l lase să gătească ceva pentru colegii lui români. Mâncărică de cartofi, cu ardei roșu și puțin usturoi, l-a impresionat atât de mult pe maestrul bucătar, încât a introdus-o ca garnitură în cel mai scump meniu al restaurantului de cinci stele.
„S-au vândut în total 200 și ceva de porții, din ce am înțeles de la șeful bucătar. Partea cea mai interesantă e că a noastră mâncărică de cartofi românească era vândută împreună cu o bucată de vită, una dintre cele mai scumpe bucăți de vită care se vând, și meniul costa 60 de dolari”, a declarat Tudor, student la inginerie electrică.
Americanii n-au reușit să pronunțe noul fel de mâncare, așa că au cerut pur și simplu „meniul special”. Niciodată, de când se derulează programul Work and Travel, nu s-a întâmplat ca vreo rețetă din altă țară să fie introdusă în meniul restaurantului. Lui Tudor i s-a propus să rămână un an la Sun Valley Resort, însă el a refuzat, pentru că în octombrie începe al doilea an de facultate. I-ar plăcea, în schimb, să se întoarcă în SUA în vacanța de vară de anul viitor.






