NEAMȚ: Primul pui de zimbru născut în libertate în acest an, în pădurile Parcului Natural Vânători | VIDEO

În cadrul acțiunilor de monitorizare, specialiștii Romsilva au descoperit primul pui de zimbru născut în libertate în acest an în pădurile Parcului Natural Vânători Neamț.

În imaginile postate , se observă cum femelele din turma de zimbri fac ”zid” în jurul micului zimbru, pentru a-l proteja.

După două secole de la dispariția lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în țară 🇷🇴 în 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.

Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă. Acum, în libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri în libertate, din care cel puțin 16 s-au născut deja în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul Natural Vanatori Neamt, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Regia Națională a Pădurilor administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS