NEAMŢ: Poliţistul rănit de individul care a ucis doi oameni mai avea 2 minute până finalul turei

La Războieni, un individ cu probleme psihice şi-a ucis astăzi mama, un vecin şi a rănit o altă femeie şi poliţistul sosit la faţa locului.

Victimele rănite, vecina (67 ani) și polițistul (42 ani) sunt un stare stabilă. Femeia este internată cu leziuni toracice la Spitalul Municipal Roman, la secția de chirurgie toracică. Polițistului i-au fost suturare plăgile la mâini și torace și este sub tratament la domiciliu.  Primele date ale anchetei confirmă că a făcut uz de armă în mod legal. Deşi era rănit, el a reuşit singur să imbobilizeze agresorul.

 Agentul şef Toma Vleoangă are acasă doi copii, de 7 ani și respectiv o lună, și a declarat că în timpul intervenției s-a gândit la ei, dar dacă ar mai fi pus într-o astfel de situație ar acţiona la fel. Este polițist de 18 ani şi şef de post de aproape zece ani, la Poliţia rurală din Tupilaţi. Azi dimineața, când a primit cazul prin sistemul 112 mai avea 2 minute și ieșea din tură.

Potrivit procurorilor, bărbatul şi-a atacat mama, marţi dimineaţă, cu un par şi un cuţit, tăindu-i gâtul. Scandalul a fost auzit de un vecini al femeii de 71 de ani, care a încercat să intervină, însă, în momentul în care a ajuns în curtea victimei, a fost bătut şi înjunghiat de către bărbat.

La scurt timp, vecinul victimei, de 78 de ani, a murit, iar soţia acestuia, care a intervenit în acelaşi conflict, a fost rănită grav, fiindu-i perforat un plămân.

Între timp, poliţiştii au ajuns la locuinţa femeii de 71 de ani şi, în încercarea de a-l opri pe bărbat, unul dintre agenţi a tras patru focuri de armă în aer. Cu toate acestea, bărbatul de 44 de ani l-a atacat pe poliţist cu o sapă şi un cuţit, rănindu-l la braţ şi abdomen. Ulterior, în sprijinul echipajului de poliţie au venit forţe suplimentare de ordine, în cele din urmă agresorul fiind încătuşat.

Atacatorul, în vârstă de 44 de ani, se afla în evidenţele medicilor cu probleme psihice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS