NEAMȚ: Om de afaceri depistat cu noul coronavirus. A mers prin două spitale înainte de a se afla că e infectat

Un om de afaceri din Neamţ depistat cu noul coronavirus a trecut prin două spitale înainte de a se afla că are infecţia.

De asemenea, el s-ar fi întâlnit cu sute de persoane în ultima perioadă, inclusiv la mese festive de 8 martie.

Cel de-al șaselea caz pozitiv din Neamț este un cunoscut om de afaceri din zonă, patron al unui restaurant și al echipei de volei feminin, dar și fost viceprimar al orașului Piatra Neamț.

Vasile Ouatu a ajuns zilele trecute în Urgența Spitalului Județean, acuzând febră, tuse și dureri de cap.

Nu a anunțat însă că fusese la concursul de dans care a avut loc la finalul lunii februarie la Piatra Neamț și unde două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Ba chiar, în primă fază, ar fi refuzat testarea. După ce a parasit Urgența Spitalului, s-a dus la Sanatoriul TBC Bisericani pentru o altă opinie medicală.

Ulterior, s-a autoizolat la domiciliu.

După ce noaptea trecută s-a aflat că rezultatul a ieșit pozitiv la coronavirus, s-a creat panică. În afară de cadrele medicale din cele două unități sanitare cu care a intrat în contact, Vasile Ouatu a avut zeci, dacă nu sute de alte contacte; de exemplu la restaurantul său, unde s-au organizat mai multe petreceri cu ocazia zilei de 8 martie, la care au participat sute de oameni.

Vasile Ouatu va fi internat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași, iar Direcția de Sănătate Publică Neamț are o misiune extrem de dificilă acum, aceea de a identifica și de a testa toate aceste persoane cu care Ouatu a intrat în contact.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS