Confidenţialitate

NBA: 48 de jucători, infectați cu SARS-CoV-2

Liga profesionistă nord-americană de baschet a dezvăluit că 48 de jucători au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus, cu ocazia testelor efecte în ultima săptămână a lunii noiembrie, în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon, relatează Agerpres, citând AFP.

Astfel, în perioada 24-30 noiembrie au fost efectuate în total 546 de teste în rândul baschetbaliştilor din NBA, înainte ca aceştia să îşi reia antrenamentele individuale, în cursul zilei de marţi.

Noua ediţie a campionatului nord-american de baschet urmează să debuteze la 22 decembrie. Conducerea NBA a precizat că intenţionează să testeze jucătorii pe tot parcursul sezonului.

Echipa Golden State Warriors, cu sediul în San Francisco, a anunţat deja că a decis să amâne reluarea antrenamentelor individuale cu o zi în această săptămână, după ce mai mulţi dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv.

Aceasta a fost prima serie de teste la care au fost supuşi baschetbaliştii din NBA şi, conform protocolului stabilit, un jucător depistat pozitiv nu poate participa la antrenamente cel puţin zece zile şi chiar mai mult, dacă prezintă simptome.

Meciurile din presezon sunt programate să înceapă pe 11 decembrie, cu circa două săptămâni înaintea startului noii ediţii a NBA.