Confidenţialitate

Navă de croazieră, refăcută în centru de vaccinare anti-COVID

O navă de croazieră, cu o istorie de aproape 9 decenii și scoasă din funcțiune din cauza pandemiei, a fost refăcută și devine centru de vaccinare anti-COVID pentru mii de rezidenți din orașele de pe Lacul Constance.

Cu o capacitate de 500 de pasageri, vaporul transportă în mod normal turiști și navetiști între orașele germane și elvețiene pe al treilea cel mai mare lac din Europa, Constance. În săptămânile următoare, va servi drept centru plutitor de inoculare pentru orașele elvețiene nordice Romanshorn, Arbon și Kreuzlingen.

Poate naviga din port în port, câștigându-și porecla de „vaporetto cu vaccin”, cum îl numesc unii localnici.

La bord sunt două stații de vaccinare care pot primi 24 de persoane pe oră sau peste 160 de persoane zilnic în timpul unei ture de 7 ore.

Pe măsură ce sosesc mai multe vaccinuri în Elveția, stațiile pot fi extinse la opt.

Sunt folosite doar vaccinuri Moderna, deoarece flacoanele cu 10 doze sunt ușor de pregătit în spațiile înguste ale navei.

În această primă săptămână, nava se află în Romanshorn, un centru istoric de comercializare a cerealelor pe malul lacului. Următoarea destinație:  Kreuzlingen.

După încă o săptămână în Arbon, vaporul va efectua călătoria de întoarcere la Romanshorn, unde e așteptat de primii vaccinați pentru rapel.

„A fost perfect organizat. Nici măcar nu am simțit acul”, a spus un bărbat imediat după vaccinare. A spus că va recomanda și altor persoane, mai reticente, să se vaccineze pe navă.