National Geographic prezintă fotografiile anului 2016

Colecţia din 2016 numără 52 de imagini.

De la fotografii surprinse în timpul probelor pentru un costum spațial NASA, de la Kennedy Space Center, la trupul fragil al unui pui de pangolin, căruia i se mai zice şi furnicar solzos, ce stă pe spatele mamei sale, aceste imagini poartă privitorul în locuri pe care nu le-a văzut înainte. Iată câteva dintre poveştile din spatele fotografiilor:

În fotografia lui Charles Hamilton James, fetiţa pe nume Yoina Mameria Nontsotega, din tribul Machiguenga, este surprinsă în timp ce se scaldă în râul Yomibato, din parcul naţional Manú, Peru. Pe capul fetiţei stă o maimuţă tamarin cu coamă. Mamiferul şi fetiţa privesc în obiectivul fotografic.

tamarin-girl_adapt_590_1

O furtună de seară aprinde cerul, aproape de Wood River, Nebraska. Aproximativ 413,000 de cocori sosesc să se cuibărească în adânciturile râului Platte. Păsările au fost fotografiate de Randy Olson.

rooftop_adapt_1900_1

Sistemul nervos al acestei caracatițe de tip comun este mai mare și mai complex decât al majorităţii nevertebratelor. Poate, oare, gândi? Este conștientă? Cercetatorii se întreabă dacă vom ști vreodată. Caracatiţa pare un desen abstract în fotografia realizată de artistul David Liittschwager.

octopus_adapt_1900_1

În timp ce trenul se apropie de gara din Kashgar, destinaţia finală, un copil desenează o inimă în nisipul deşertic care a pătruns pe fereastră, în timpul călătoriei. Fotografia îi aparţine lui Matthieu Palley.

china-train-paley_adapt_1900_1

Fotograful Moise Saman a surprins trei copii dintr-o familie de refugiaţi, care trăiesc printre dărâmăturile din Ramadi, oraşul irakian devastat de reţeaua teroristă ISIS.

after-isis_adapt_1190_1