NASA: Prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de sonda spaţială Juno

NASA a publicat prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de sonda spaţială Juno, aflată la o distanţă de 2,7 miliarde de kilometri de Pământ, informează Daily Mail.

Camera sondei spaţiale a fost pornită la 6 zile după ce aceasta a reuşit să se poziţioneze pe orbita planetei Jupiter, în data de 4 iulie.

Cu toate acestea, primele imagini cu o rezoluţie mare vor sosi abia peste câteva săptămâni.

“Primul instantaneu al lui JunoCam indică faptul că sonda a trecut cu bine de mediul ostil şi încărcat de radiaţii ce înconjoară planeta Jupiter fără a suferi vreo degradare”, a declarat Scott Bolton, din cadrul Institutului de Cercetare Southwest din San Antonio, conform Daily Mail.

Prima imagine a fost suprinsă pe 10 iulie, atunci când sonda spaţială se afla la o distanţă de 4,3 milioane de kilometri de Jupiter, la începutul unei curse de 53,5 zile în jurul planetei-gigant.

Imaginea color înfăţişează trăsăturile atmosferei de pe Jupiter, inclusiv faimosul Mare Punct Roşu şi trei dintre cele patru luni imense – Io, Europa şi Ganymede.

Prima imagine cu o rezoluţie mare va fi luată pe data de 27 august, atunci când Juno se va afla la o distanţă mai apropiată de Jupiter.

Foto: NASA – National Aeronautics and Space Administration / Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS