Narcis Neaga, directorul CNAIR: „După ce a apărut anunţul doamnei premier, referitor la cei 100 de kilometri, duminică am primit un telefon de la domnul Codrin Ştefănescu”- VIDEO

„După ce a apărut anunţul doamnei premier, referitor la cei 100 de kilometri, duminică am primit un telefon de la domnul Codrin Ştefănescu. M-a invitat la partid, să explic care este situaţia cu cei 100 de kilometri. Este normal pentru că autostrăzile fac parte din programul de guvernare”, a declarat directorul CNAIR într-un interviu acordat DCnews.ro.

La finalul săptămânii trecute, Viorica Dăncilă a declarat, la Antena 3, că în anul 2018 trebuie terminaţi 100 de kilometri de autostradă, iar dacă aceştia nu vor fi gata, şeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere “pleacă acasă”.

Narcis Ștefan Neaga, directorul CNAIR, a explicat și ce s-a întâmplat cu autostrada Orăștie – Sibiu din care, în 2015, a dispărut o bucată.

Orăștie-Sibiu, lotul 3, 2015, undeva iunie-iulie. Fisuri într-o anumită zonă au început să apară cam la o lună, două de la datul în trafic. Au fost reparate de către constructor, constructorul își continua munca pe șantier, a venit vara, fisurile tot mai dese, tot mai largi, ei veneau cu tot felul de soluții, nu se știa cauza. Au fost luate carote, au fost diverse opinii. Nu s-a pus problema alunecărilor de teren, erau montate înclinometre, dealurile nu mișcau autostrada. Prin luna august, văzând că nu avem niciun rezultat, cu toate soluțiile impuse de constructor,(…) am stat de vorbă cu corpul tehnic din companie, am informat premierul și ministrul Transporturilor de la acea vreme și am zis că pe o porțiune de 500 de metri trebuie să vedem ce e acolo.

Îmi era teamă că la un moment dat va fi o fisură foarte mare, vine o mașină intră cu roata acolo și mor oameni. Am zis nu, cu orice risc de imagine, vreau să văd ce este acolo. Am anunțat poliția, am blocat la capete pe 500 de metri, am luat un excavator și am mers până jos în fundație”, a declarat directorul CNAIR într-un interviu acordat DCnews.ro.

Narcis Neaga, fost director general al CNADNR, redenumită Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în prezent având funcţia membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, a fost numit în martie director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS