“Năpârlirea Guvernului”. Ce miniștri din guvernul Ponta vă nemulțumesc?Dacă sunteți pentru schimbarea guvernului, cu cine ați dori să-l înlocuiţi?

A doua zi după foarte democraticul congres al PSD a apărut ca inevitabilă cel puțin o restructurare, dacă nu cumva o reînoire a Guvernului României, asta în ciuda faptului că actualul premier, Victor Ponta,  şi noul lider al partidului de guvernare nu par să aibă aceleaşi opinii în această privinţă.

Liviu Dragnea a susținut că a discutat cu Victor Ponta și că în perioada următoare unii miniștri vor fi evaluați pentru a fi eventual schimbați. Sau păstrați. După această declarație premierul nu a mimat surpriza ci a spus direct că nici vorbă de așa ceva. Ponta a spus cu subiect și predicat că nu a avut vreo discuție cu Dragnea pe această temă.

Două lucruri sunt cel puțin evidente. Primul este acela că Liviu Dragnea nu glumește în privința controlului pe care vrea să îl exercite din funcția de lider PSD asupra Guvernului, a miniştrilor şi, de fapt, asupra României.
Al doilea lucru, dar mai nuanțat, este acela că Victor Ponta vrea să mai joace o carte. Ori se opune pur și simplu ideii de guvern marionetă, aflat la mâna lui Dragnea, ori consideră că ar mai putea negocia ceva din postura de prim ministru.

Eu zic că e doar o chestiune de timp până când aceste tensiuni din partidul de guvernare vor influența guvernul Româmniei într-un sens sau în altul, in extremis putând a se ajunge, în mod evident la înlocuirea guvernului cu un altul.

De aici începe dezbaterea România în Direct, pentru că dacă la PSD Dragnea poate considera că e guvernul lui, guvernul este totuşi al țării. Ne interesează pe toţi cine ia decizii pentru noi, aşa că vă chem pe fiecare dintre dumneavoastră să ne spuneți, dar cu argumente, ce miniștri din guvernul Ponta vă nemulţumesc, de ce anume vă nemulțumesc și, mai ales cu cine i-ați schimba?

Consecutiv, dacă sunteți pentru înlocuirea guvernului în ansamblul său, vă rog să ne spuneți cu ce guvern ați dori să-l înlocuiţi, dar asta ţinând cont de faptul că PSD-ul încă are majoritatea în Parlament.