Confidenţialitate

Nadal și Djokovici cer bani mai mulți pentru tenismanii tineri

Rafael Nadal a făcut declarații care ar putea revoluționa tenisul profesionist. Liderul mondial a afirmat într-un interviu la Melbourne că premiile câștigătorilor de turnee mari ar trebui micșorate, iar banii să meargă spre jucătorii tineri și slab clasați, pentru ca și aceștia să poată trăi măcar din acest sport.

Declarațiile spaniolului vin după ce presa a dezvăluit o întâlnire secretă a Asociației Jucătorilor Profesioniști, ATP, în care președintele consiliului, Novak Djokovici ar fi propus înființarea unui sindicat, pentru renegocierea premiilor în cele 4 Grand Slam-uri.

Sârbul a dezmințit mai apoi că ar fi amenințat inclusiv cu un boicot, dar a declarat că și el este de acord cu mărirea sumelor pentru tenismanii mai slab clasați.

Rafael Nadal spune și că “sportul alb” nu devine mai atractiv când jucătorii din top ajung și mai bogați, ci când se creează mai multe joburi.

“Daca 300 de oameni trăiesc din tenis, este mai bine decât dacă ar fi doar 100”, a concluzionat Nadal. Ibericul, care a adunat o avere de 94 de milioane de dolari, este de părere că deși tenisul este răspândit global mai mult decât fotbalul, “sportul Rege” permite mai multor practicanți să trăiască decent din banii câștigați pe teren în întreaga carieră.