Confidenţialitate

#MyBloodIsGold Alergătorii din România dau o tură să doneze sânge

Iubitorii de alergare sunt invitați de coordonatorii comunității 321sport să doneze sânge în perioada 6-20 decembrie, în cadrul campaniei #MyBloodIsGold.

„Pe 6 decembrie ne vom uni forțele cu alte comunități de alergare din România, cu competiții de profil și cu lideri de opinie și vom transforma sângele în aur pentru că mulți oameni au mare nevoie de ajutorul nostru. O donare de sânge salvează trei vieți. Împreună, reușim să fim mai buni și mai puternici și să îi ajutăm pe cei care au cu adevărat nevoie de noi. Dacă nu puteți merge chiar pe 6 decembrie, donați oricând până pe 20 decembrie.” spune Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabilă și pentru alergători, și pentru cei care susțin alergarea. Oricine poate dona sânge, dacă este major, are peste 50 de kg, este sănătos și se încadrează în condițiile impuse de centrele de donare.

În ce privește condițiile pentru cei vaccinați anti-COVID sau trecuți prin boală recent, dat fiind că trecem printr-o perioadă în care regulile se schimbă frecvent sau diferă de la județ la județ, se recomandă să sunați la cel mai apropiat centru de donare. În România există cel puțin un centru în fiecare județ: https://www.donare-sange.ro/centre.

Kitul Donatorului

Primele 300 de persoane care vor face dovada donării vor primi Kitul Donatorului. Pentru a-l primi, trebuie să faceți o poză stickerului aplicat pe carnetul de donator și să o urcați în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului.