Confidenţialitate

Muzicienii din Marea Britanie, “dezamăgiţi în mod ruşinos de Guvern”

Unii dintre cei mai mari muzicieni din Regatul Unit i-au cerut guvernului de la Londra să acţioneze în ceea ce privește turneele în Uniunea Europeană, scrie BBC News.

O sută zece artiști britanici, printre care se află nume precum Sir Elton John, Sting, Brian May, Liam Gallagher, Nicola Benedetti, Roger Waters, Robert Plant sau Peter Gabriel, au transmis guvernului o scrisoare deschisă în care ridică problema susținerii turneelor în Uniunea Europeană.

În prezent, artiştii şi echipele lor au nevoie de vize, separat, pentru fiecare stat membru UE, iar un astfel de permis costă peste 400 de lire sterline.

„Muzicienii, dansatorii, actorii britanici şi echipele lor au fost dezamăgiţi în mod ruşinos de Guvern. Acordul făcut cu UE are un mare gol acolo unde ar trebui să existe libertatea de mişcare pentru muzicieni: orice se va afla într-un turneu muzical în Europa va avea nevoie de permise de muncă costisitoare şi un munte de acte pentru echipamente.

„Costurile suplimentare vor face multe turnee neviabile, mai ales pentru muzicienii tineri, emergenţi, care deja se chinuie să se menţină la suprafaţă din cauza interdicţiilor privind muzica live în contextul Covid. Acest eşec de negociere îi va duce pe mulţi artişti aproape de margine”.

Îndemnăm Guvernul să facă ce a spus că va face şi să negocieze pentru artiştii britanici şi echipamentele lor drept de călătorie fără acte în Europa. De dragul fanilor britanici care vor să vadă trupe europene în Marea Britanie şi pentru sălile britanice care vor să le găzduiască, acordul ar trebui să fie reciproc”, au scris artiștii în scrisoarea publicată în The Times.

Foto: Anthony Delanoix/unsplash