Confidenţialitate

Muzeul Antipa se redeschide | AUDIO

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” își deschide porțile de luni.

Programul de vizitare va fi de miercuri până duminică, între orele 11.00 și 19.00 (ultimul vizitator intră la ora 18.00).

Redeschiderea se face cu respectarea unor măsuri sanitare, dat fiind contextul epidemiologic.

Accesul publicului se va face numai în condiţiile purtării unei măști (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei în muzeu, după efectuarea triajului observațional și a termometrizării noncontact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) nu vor avea acces în muzeu.

Masca trebuie să acopere atât gura cât şi nasul.

Vizitatorii îşi vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de Muzeu și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrarea în muzeu.

La recepția muzeului/casa pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul, simultan, pentru maxim 2 persoane/membri ai familiei. Pentru achiziționarea biletelor vă recomandăm plata cu cardul.

Durata vizitei va fi limitată la cel mult 2 ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu

Pe parcursul traseului de vizitare, precum și în timpul așteptării (dacă va fi cazul) pentru accesul în Muzeu, este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.

Circuitul de vizitare este unidirecțional și este marcat cu săgeți direcționale la nivelul fiecărui etaj. Astfel, publicul va respecta următorul traseu de vizitare: Parter ->Etaj -> Demisol.

Magazinul de suveniruri și expoziția temporară „Vino sa vezi cum joacă natura snake” se pot vizita numai după vizitarea expoziției permanente.

În cadrul expoziției permanente a muzeului se poate afla, simultan, un număr de maxim 350 vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta Muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.

Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.

La expoziția permanentă a muzeului nu vor fi disponibile sistemele de informare de tip touchscreen, audioghidurile și nici zona pentru depozitarea bagajelor.

De asemenea, în perioada stării de alertă nu vor fi disponibile vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente; de asemenea nu se vor organiza evenimente cu participarea publicului, precum programe educaționale, vernisaje, conferințe publice, lansări de carte etc.