Muzeul Metropolitan din New York permite publicului descărcarea gratuită a 375.000 de imagini

Muzeul Metropolitan din New York permite publicului, începând din februarie, descărcarea gratuită a 375.000 de imagini cu rezoluţie mare, potrivit Le Figaro.

Imaginile pot fi descărcate gratuit de pe site-ul muzeului, fără condiţii impuse utilizatorilor, fie că sunt în scop personal, educativ sau comercial, a anunţat muzeul la începutul acestei săptămâni..

Pentru a facilita utilizarea reproducerilor, muzeul newyorkez a stabilit un parteneriat cu firma Creative Commons Zero, creată de fundaţia cu acelaşi nume, care permite folosirea acestora în limita legii.

Muzeul Metropolitan a calsificat imaginile pe teme, artişti şi curente. Astfel, lucrări precum ”În barcă”, de Edouard Manet, ”Chiparoşi”, de Vincent Van Gogh, autoportretul lui Rembrandt din 1660 pot fi descărcate gratuit.

Thomas P. Campbell, directorul muzeului, a declarat într-o conferinţă de presă că principala misiune a instituţiei de cultură ”este de a fi deschisă tuturor celor care îşi doresc să studieze şi să aprecieze operele de artă pe care le avem în custodie. În acest fel vom permite accesul mai multora la colecţiile muzeului şi la nevoile publicului nostru. Muzeul nu vrea să pună o barieră în calea creativităţii, a cunoaşterii şi a inovaţiei”.

Potrivit The New York Times, Getty Museum, Los Angeles County Museum of Art, National Gallery of Art din Washington şi Walters Art Gallery din Baltimore permit deja accesul pasionaţilor de artă la fondul imaginilor de pe site-urile lor.

Recent, Nationalmuseum din Stockholm a urmat exemplul Staten Museum for Kunst din Copenhague.

Muzeul Metropolitan din New York a fost înfiinţat pe 13 aprilie 1870 şi prezintă 5.000 de ani de artă în opere din toată lumea.

Colecţia muzeului totalizează 1,5 milioane de opere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS