Muzeul de Istorie a Transilvaniei colecţionează pancarte şi poze de la proteste, pentru colecţie

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca a făcut, miercuri, apel la clujeni să aducă pancartele folosite la protestele faţă de OUG 13, precum şi fotografiile realizate pe suport digital, pentru a fi incluse în Colecţia de Istorie Contemporană.

Purtătorul de cuvânt al MNIT, Ioan Savu Gruiţă, iniţiatoarea acestui demers, a declarat pentru Mediafax că se doreşte ca protestele, considerate un moment important din istoria recentă a României, să fie bine reprezentate în colecţiile muzeului.

„Zilele acestea, în România se scrie istoria. MNIT doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Facem apel la clujeni să nu arunce pancartele cu mesajele scrise şi, în momentul în care protestele încetează, să le aducă la muzeu. De asemenea, cei care au fotografii suport digital şi care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor sunt invitaţi să le aducă. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului pentru că dorim să ne asigurăm că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, a spus Savu Gruiţă, care se ocupă de Departamentul de Istorie Contemporană a instituţiei.

Potrivit acesteia, în funcţie de spaţiile disponibile la muzeu, vor fi organizate cu aceste materiale şi expoziţii temporare.

„Noi am mai organizat şi expoziţii cu afişe electorale folosite la alegeri, încercă să facem o bază de date cu ceea ce se întâmplă în România pentru că, peste 20 de ani, ceea ce se întâmplă va fi considerat istorie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MNIT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS