Confidenţialitate

MUREȘ: 7 focare de hepatita A, cu aproape 80 de cazuri confirmate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, apariţia a şapte focare de hepatită de tip A şi confirmarea a aproape 80 de cazuri de persoane infectate, în special la copii.

Purtătorul de cuvânt al DSP Mureş, dr. Stelian Caraghiaur, a declarat că cele mai multe cazuri sunt confirmate în focarul de pe Strada Dealului din Târgu Mureş, unde trăieşte o populaţie defavorizată, însă numeroase cazuri s-au înregistrat şi în comunele Daneş, Mica (în satul Ceuaş), Dadeş, Bălăuşeri, Sântana de Mureş (sat Chinari) şi în Ceauaşu de Câmpie, de asemenea în zone sărace.

“Avem şapte focare, şase în zonă rurală şi cel de-al şaptelea focar este în Târgu Mureş, erau 60 de cazuri confirmate însă acum mi s-a confirmat că ne apropiem de 80 de cazuri deja confirmate. S-a dus dezinfectant în zonă, în fiecare focar a început vaccinarea. Majoritatea sunt copii. Este vorba despre hepatită virală de tip A sau boala mâinilor murdare cum se mai numeşte. Persoanele infectate au fost internate, iar persoanele cu care acestea au intrat în contact trebuie să respecte normele de igienă. Cea mai bună prevenţie este spălatul şi evitarea aglomeraţiei”, a declarat dr. Stelian Caraghiaur, citat de Agerpres.