Confidenţialitate

Municipiul Deva intră în scenariul roșu de Covid | AUDIO

De azi, și municipiul Deva a intrat în scenariul roșu al incidenței cazurilor de coronavirus. Este al doilea mare oraș din județul Hunedoara în această situație. În spitale, doi pacienți cu Sars-Cov-2 care au nevoie de terapie intensivă așteaptă eliberarea unui loc. 24 la sută din locuitorii județului sunt vaccinați anticoronavirus.

11 localități din județul Hunedoara se află în acest moment în scenariul roșu. Deva a depășit 3 cazuri active la mia de locuitori, în timp ce Hunedoara are deja peste 4 cazuri. Potrivit directorului executiv al Direcției Județene de Sănătate Publică, Sebastian Mezei, în județ sunt aproape 1.200 de cazuri active în ultimele 14 zile.

În același timp, toate paturile ATI destinate bolnavilor de Covid 19 sunt ocupate, doi bolnavi sunt deja pe lista de așteptare pentru un loc la terapie intensivă. Alte 16 localități sunt în scenariul galben.

Pe de altă parte, doar aproximativ 24 la sută dintre locuitorii județului Hunedoara sunt vaccinați. De mâine, în 9 centre de vaccinare se poate face imunizarea cu a treia doză de vaccin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Monalise Hinn