Confidenţialitate

Municipiul Bacău, de 5 zile fără apă potabilă. Furnizarea serviciului ar putea fi reluată în weekend, dar a apărut o nouă problemă | AUDIO

Avaria majoră din Bacău, la care se lucrează de la începutul săptămânii, nu a fost încă remediată. Primarul Lucian Viziteu a cerut demisii la nivelul conducerii Companiei Regionale de Apă Bacău.

Orașul a rămas fără apă luni seara, în urma unei avarii majore pe conducta de transport. Defecțiunea a fost remediată, conducta care aduce apă la Bacău de la peste 60 de km distanță a început să fie umplută, iar apa ar fi trebuit să curgă din nou, la parametri optimi, de vineri seară.

Doar că între timp a mai apărut o problemă, iar furnizarea apei se amână din nou.

Pe parcursul procedurilor de umplere a magistralei de apă, expertul tehnic al Companiei Regionale de Apă a constatat că e nevoie de stabilizarea conductei într-o zonă în care aceasta își schimbă direcția.

Practic, în zona cotului de 45 de grade, se impune realizarea unui masiv de ancoraj, pentru că altfel există riscul ca acesta să cedeze din cauza presiunii.

Prin urmare, umplerea a fost oprită, iar compania de apă anunță că nici sâmbătă nu va fi presiune la robinete.

Vineri, apa va fi furnizată tot cu program, 2 ore dimineță și 2 ore seara. Cel mai probabil, după ultimele estimări ale specialiștilor, apa va curge din nou la parametri normali în oraș abia sâmbătă dimineață.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Claudia Toader

Citește și: Formularul PLF poate fi completat cu 72 de ore înainte de a ajunge la graniță. Categoriile exceptate de la completarea formularului | AUDIO