Munca de acasă – un concept la care lucrează guvernul Japoniei!

Autoritățile de la Tokyo au lansat luni proiectul denumit “Telework” pentru încurajarea muncii de acasă.

Oficialii niponi vor să schimbe politicile legate de muncă în statul asiatic unde cultul muncii este extrem de rigid.

De altfel, “Telework Day” va fi organizată în fiecare an pe 24 iulie, până la ceremonia de deschidere a JO din 2020, care va avea loc tot la 24 iulie.

Guvernul premierului Shinzo Abe încearcă, prin această măsură, ca traficul să fie redus în timpul orelor de vârf, dar și să pregătească metropola niponă pentru Olimpiada din anul 2020.

Proiectul “Telework” reprezintă un semnal puternic pentru reformarea practicilor legate de muncă, devenite anacronice, care insistă pe prezența fizică la sediul firmei a angajaților, chiar dacă aceștia și-ar putea îndeplini atribuțiile la fel de bine de la distanță, fără a mai fi nevoiți, spre exemplu, să călătorească cu mașina sau cu sistemul de transport în comun supra-solicitat, în fiecare zi, până la birou și înapoi.

Sistemele de tip “Telework” funcționează și în alte țări, în special în domeniul tehnologiei informației, unde angajații folosesc în mod obișnuit programe de videoconferință pentru a comunica între ei sau cu clienții și lucrează de acasă, din parc sau de la cafeneaua preferată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS