Mugurel Surupaceanu, fost prefect de Gorj, achitat definitiv (AUDIO)

Fost parlamentar şi prefect de Gorj, Mugurel Surupăceanu, a fost achitat definitiv într-un dosar în care era acuzat de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA din Târgu Jiu în 2009. Conform rechizitoriului societatea deținută de fostul parlamentar a cumpăratat un buldotanc defect de la o firmă din Ucraina, utilajul fiind apoi revândut Complexului Energetic Turceni.

Prejudiciul a fost estimat de procurori la 800 de mii de lei.

Dosarul s-a aflat inițial pe masa judecatorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că Surupăceanu ocupa un post de deputat.

Imediat ce a fost trimis în judecată, Mugurel Suruăceanu a demisionat atât din Camera Deputaților cât și din PSD, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Gorj. Judecatorii de aici l-au condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, însă magistrații Curții de Apel din Craiova l-au achitat definitiv pe motiv că nu el a săvârșit fapta.

În același dosar doi foști directori au fost condamnați la câte 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.