MTV Europe Music Awards 2016: Lady Gaga şi Justin Bieber, cele mai multe premii

Justin Bieber şi Lady Gaga au fost marii câştigători ai galei MTV Europe Music Awards (EMA) 2016, un eveniment organizat duminică seară, la Rotterdam, în cadrul căruia trofeele decernate de organizatori au fost colorate în acest an în purpuriu, în memoria cântăreţului american Prince, decedat în luna aprilie, potrivit Reuters.

Cântăreţul canadian Justin Bieber, care primise cinci nominalizări, a câştigat cele mai multe trofee duminică seară, impunându-se la trei categorii de premii – ”cei mai mulţi fani”, ”cel mai bun artist canadian” şi ”cel mai bun cântec”- ”Sorry”.

Lady Gaga, care se află în prezent în Japonia, în cadrul turneului ei mondial, s-a impus la categoriile ”cea mai bună cântăreaţă” şi ”cel mai bun look”.

Cântăreţul american Bruno Mars a deschis gala MTV European Music 2016 interpretând single-ul ”24K Magic”, primul cântec pe care l-a lansat după piesa ”Uptown Funk”, un succes uriaş al anului 2014.

Printre alte nume mari din industria muzicală care au câştigat premii, dar nu au cântat duminică la Amsterdam, s-au aflat trupa britanică Coldplay – care s-a impus la categoria ”cea mai bună trupă rock” – şi rapperul canadian Drake – învingător la categoria ”cel mai bun artist hip-hop”.

Cântăreaţa Beyonce, care fusese nominalizată alături de Justin Bieber la cinci categorii, nu a câştigat niciun trofeu.

Starul canadian R&B The Weeknd s-a impus la categoria ”cel mai bun videoclip” cu ”Starboy”, o colaborare cu Daft Punk, şi a susţinut un recital spectaculos, apărând pe scenă dintr-un glob strălucitor uriaş.

Canadianul Shawn Mendes, favoritul numeroaselor adolescente din public, a câştigat trofeul aferent categoriei ”cel mai bun cântăreţ” şi a interpretat la pian o versiune a piesei sale ”Mercy”. Artistul a dedicat acel cântec mamei sale, care şi-a sărbătorit duminică ziua de naştere.

Artiştii europeni au fost prezenţi în număr mare la această gală. DJ-ul olandez Martin Garrix a mixat single-ul ”In the Name of Love” în colaborare cu prezentatoarea galei, americanca Bebe Rexha.

Trofeele decernate în acest an au fost colorate în purpuriu, în memoria cântăreţului american Prince, care a murit în luna aprilie.