MS: Întârzie prima tranșă de vaccin hexavalent

Încă 3 săptămâni mai au de așteptat părinții pentru ca vaccinul hexavalent pentru bebeluși să ajungă în cabinetele medicilor de familie.

Recent, directorul general în Ministerului Sănătății, Amalia Șerban, promitea că micuții vor fi  imunizați la începutul lunii aprilie împotriva hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, și poliomielitei. Ieri însă, la o dezbatere publică a spus că termenul se prelungește până la mijlocul lunii viitoare.  

Vor fi trei tranșe din acest vaccin care vor fi livrate Ministerului Sănătății:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Ministerul Sănătății a transmis Guvernulu, proiectul de lege privind vaccinarea, iar în următoarele săptămâni va ajunge la Parlament, și apoi va intra în dezbatere publică.

Proiectul cuprinde diverse variante, de la prevederea obligativității, inclusiv amenda, până la asumarea responsabilității părintelui privind copilul.

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, medicul Florian Buicu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește vaccinul tetravalent (diftero — tetano — pertussis — polioinactivat), Amalia Șerban a precizat ca acesta este în cabinetele medicilor și nu au fost distribuite încă alte doze suplimentare până când nu se consumă cele existente în teritoriu.

O contrazice însă un medic pediatru: Emiliana Coștiug, prezentă la dezbaterea privind vaccinurile, a subliniat că a primit extrem de puține doze față de cât a cerut ministerul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul general în Ministerului Sănătății s-a referit și la epidemia de rujeolă. Doctorul Amalia Șerban afirmă că sunt părinți care nu merg cu copiii la administrare, acesta fiind cel mai mare risc pentru contractarea bolii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS