Confidenţialitate

MS este de acord cu renunțarea la mască în timpul orelor de sport din aer liber

Ministerul Sănătății nu este de acord cu renunțarea la masca de protecție în timpul orelor de Educație Fizică din interior, dar activitățile sportive din aer liber se pot desfășura fără mască, cu respectarea distanței dintre elevi.

Reprezentanții MS subliniază că în timpul efortului fizic, crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare.

De asemenea, precizează că mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Săptămâna trecută, ministrul Educației a criticat faptul că România a rămas singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de Educație fizică.

„Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la obligativitatea purtării măștii pe timpul orelor de Educație fizică. Suntem în continuare singura țară din Europa care avem această obligație de purtare a măștii în timpul orelor de Educație Fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu.