!MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie aduce 17 spectacole în 5 zile

Joi, la ora 19.00, îşi deschide porţile !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, care se va desfăşura până pe 11 septembrie la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea.

Cele 17 spectacole cuprinse în calendarul celor cinci zile de festival oferă o experienţă variată, poveşti captivante în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman, reunind 75 de actori – de la trupe debutante la improvizatori cu experienţă din România şi din străinătate (Marea Britanie şi Canada). „Cred că teatrul în general trebuie să fie extrem de relevant, să vorbească oamenilor despre cultura şi lumea în care trăiesc, iar teatrul de improvizaţie are avantajul că îşi face pe loc textul şi viziunea regizorală, pornind chiar de la ideile spectatorilor.” spune Monica Anastase, director artistic al Festivalului.

Spectatorii care doresc să îşi testeze potenţialul de improvizatori pot lua parte la una dintre secțiunile Open Stage – din zilele de sâmbătă şi duminică, devenind parte din echipe formate ad-hoc din improvizatori şi public.

Festivalul include şi două evenimente conexe, cu intrarea liberă, reunite sub umbrela IMPRO Talks – discuţii despre rolul improvizaţiei în scrierea creativă, respectiv în publicitate şi PR.

Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul pot fi în continuare achiziționate online la adresa improfest.ro/program/ sau la Muzeul Ţăranului Român în zilele de festival, în limita locurilor disponibile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS