Moțiunea simplă a PNL privind infrastructura de trasporturi, respinsă de Senat

Senatorii au respins, marţi, moțiunea simplă a PNL privind infrastructura de trasporturi, intitulată “Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri”.

Au fost 78 de voturi “împotrivă”, 56 de voturi “pentru” şi 6 abţineri.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, în plenul Senatului, că moţiunea opoziţiei este lipsită de seriozitate, pentru că sunt invocate persoane nu idei, principii sau proiecte.

Matache a declarat, pe de altă parte, că este de acord cu opoziţia afirmând că în domeniul Transpoturilor este nevoie de profesionişti, oameni tineri, care să ducă la bun sfârşit proiectele asumate.

Fostul ministru al Transporturilor, senatorul PNL Anca Boagiu a criticat activitatea lui Iulian Matache. I-a cerut explicaţii pentru nefinalizarea Coridorul IV şi a licitaţiilor pentru căi ferate.

În timpul dezbaterii moţiunii simple a PNL, liderul UDMR, Tanczos Barna, a declarat că moţiunea simplă este mai degrabă “un exerciţiu de imagine”, care “în afară de dezbaterea în plenul Senatului, nu are prea multe efecte asupra Guvernului, asupra unui ministru sau asupra unei probleme”.

Moţiunea simplă “Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicăieri” a fost semnată de 44 de liberali şi se dorea un semnal de alarmă, în condiţiile în care “proiectele de infrastructură şi absorbţia banilor europeni pentru transporturi nu au nicio şansă de a fi scoase din amorţeală”.