Confidenţialitate

Moțiunea împotriva ministrului Ghinea, la votul deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor supune votului, marți, moţiunea simplă iniţiată de opoziție împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În ajuns, PNL, USR PLUS și UDMR și-au reafirmat susținerea față de Cristian Ghinea.

Intitulată “Cristian Ghinea – de la zero la abis”, moțiunea a fost inițiată de 82 de deputaţi ai PSD.

Ministrul este criticat pentru modul în care a întocmit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Ce blestem pe această ţară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf! Semnalele sunt clare: fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene şi scufundarea în abisul austerităţii. Absorbţia curentă este la pământ, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021 – 2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulţi din cauza incompetenţei ministrului Ghinea”, susţine PSD.

În apărarea sa, Cristian Ghinea susține că moțiunea este “o însăilare de minciuni, dezinformări şi contraziceri flagrante”.

“Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot spus la dezbaterile din comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutam pe bune, serios, aşezat despre fondurile europene. Văd şi azi aici că nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că va suspenda contul pentru fake news. Sunt cinci mari minciuni în această moţiune pe care oricine le putea verifica uşor din informaţii publice. Trebuie doar să citiţi”, a declarat ministrul la dezbaterile de luni.

“Haideţi să vorbim despre ce vă doare cu adevărat! Văd că sunteţi foarte supăraţi pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Adevărul este că după ce PNRR reuşeşte – şi va reuşi – partidul sărăciei, partidul subdezvoltării, partidul corupţiei, adică PSD, nu-şi va mai găsi locul şi menirea în România, pentru că PNRR înseamnă că vom repara România după ce aţi stricat voi. PNRR înseamnă opusul a ceea ce face PSD în România atunci când apucă să guverneze”, a adăugat Cristian Ghinea.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.