Confidenţialitate

Moțiunea împotriva ministrului Năsui, respinsă | AUDIO

Senaotrii au respins moțiunea împotriva ministrului economiei, Claudiu Năsui.

Dezbaterile nu au fost lipsite de scandal.

În camera superioară a Parlamentului, aleșii s-au huiduit și jignit nu pe activitatea ministrului economiei ci pe tema securiștilor și a rudelor acestota la funcțiile publice.

Claudiu Năsui este acuzat de distrugerea economiei, blocarea investițiilor și uciderea sectorului HoReCa. Senatorii PSD mai susțin că “cei care profită de pe urma prezenţei lui Năsui la Ministerul Economiei sunt securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia lui.

”Ministrul Năsui a omis să explice prezența în firmele familiilor sale a unor lucrători cu grade din fosta Securitate. Haideți să scoatem din viața politică fiii și nepoții securiștilor. Iată, domnul Voiculescu – fiu, nepot de securiști – afară din viața politică”.

”Am asistat la tot felul de Ghiță care vociferau din sală și nimeni nu le tăia microfonul. Aceleași personaje numite Ghiță care odată venite la microfon habar nu au să facă acordul între subiect, predicat, gen sau număr. Dragi PSD-iști, analfabeții sunt ai voștri”.

În replică, ministrul a anunțat că depune un proiect de lege pentru înființarea unui registru al lucrătorilor securiștilor în funcții publice.

”Haideți să trasparentizăm viața politică din România, nu doar fără securiști în funcții publice, dar și fără rudele securiștilor în funcții publice, așa trebuia să spuneți”.

Moțiunea “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” semnată de 41 de semnatari PSD, a vot votată de 55 de senatori. Împotrivă au fost 72 de voturi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș