Moțiunea de cenzură, votată miercuri. Premierul Sorin Grindeanu merge în Parlament

Parlamentul dezbate şi votează miercuri prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Senatorii și deputații se reunesc de la ora 12.00.Votul va avea loc după aproximativ două ore de dezbateri.

Premierul Sorin Grindeanu este așteptat în plenul reunit, unde va susţine şi un discurs.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de liberali. Li s-au alăturat parlamentarii Uniunii Salvați România. PMP a anunțat că va vota moțiunea, în vreme ce UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.

“Sub masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu, lovesc în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi a intereselor lor legitime”, susţine PNL, în moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naţionale. Nu legalizaţi furtul în România”.

Textul critică dur coaliţia PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi “pentru”. PNL, USR şi PMP au, împreună, 168 de voturi.

Mai exact, la distribuirea mandatelor pentru Camera Deputaţilor, PSD a primit 154 de mandate, UDMR-21, ALDE- 20, iar PNL-69, USR- 30, PMP-18. Un număr de 17 mandate au fost atribuite minorităţilor.

La distribuirea mandatelor pentru Senat, PSD a primit 67 de mandate, ALDE-9, UDMR-9, iar PNL- 30, USR-13, PMP-8.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS