Confidenţialitate

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu a picat

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu a fost respinsă prin vot, de Parlament. În favoarea moțiunii depuse de PSD au votat 201 parlamentari iar împotrivă unul singur.

PSD avea nevoie de 234 de voturi pentru a demite guvernul condus de Florin Cîțu.

În favoarea moțiunii de cenzură au votat senatorii și deputații PSD și AUR.

Premierul Florin Cîțu a spus că a devenit obsesia social-democraților, care văd în el „cel mai mare inamic al lor, o amenințare”: „După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De cine vă e cel mai frică nu scăpați”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu a majorat alocațiile, nu a crescut pensiile și nu a sprijinit agricultorii și antreprenorii: „Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic! Dimpotrivă”.

Florin Cîțu este „un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită” prim-ministrul României, spune copreședintele AUR George Simion: „L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL”.

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD.

La ședință au fost prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.