Moscova: cel puţin un mort şi cinci răniţi într-o furtună de zăpadă

Cel puţin o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite la Moscova în timpul celei mai puternice furtuni de zăpadă înregistrată în capitala Rusiei de la începerea înregistrărilor meteorologice, au anunţat duminică primarul capitalei ruse .

În 24 de ore, în Moscova s-au aşternut 43 de centimetri de zăpadă, peste jumătate din cantitatea medie lunară care cade în mod obişnuit în această localitate, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie.

“O persoană a murit în urma prăbuşirii unui copac pe o linie de electricitate”, a anunţat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe reţeaua de socializare rusească VKontakte. Edilul a adăugat că 360 de arbori au căzut ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme.

”Potrivit celor mai recente informaţii, cinci persoane au fost rănite. Fiţi atenţi. Prognozele meteorologice indică faptul că vremea va continua să se înrăutăţească”, a avertizat primarul în cadrul unui alt mesaj publicat pe Twitter. El a atras atenţia cu privire la rafalele puternice de vânt estimate pentru perioada următoare.

Zeci de zboruri au avut întârzieri şi mai multe curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din zona Moscovei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS