Confidenţialitate


Moș Costache face țuică de tescovină – AUDIO


Moș Costache face țuică de tescovină – AUDIO

Moș Costache știe secretele unei țuici tradiționale.

I-a dezvăluit lui Mihai Bucureșteanu cât trebuie să stea tescovina – cunoscută popular drept boască – la fiert în cazan.

L-a găsit dis-de-dimineață pe Moș Costache în curte, lângă alambic, gata să înceapă treaba.  Avea într-o parte boasca, adică resturi de pulpă de struguri – sâmburi și coji -rămase după pregătirea vinului – în mai mulți saci de plastic.

Alaturi – cazanul de țuică – unde fierbe boasca – serpentina (adică țeava prin care trece aburul de alcool) și oala unde curge prețiosul lichid.

Cu lacrimi în ochi, Moș Costache a spus că bătrânețea nu-l mai lasă să aibă grijă de cultura de vie…

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…