Morgan Freeman şi Mel Brooks, printre artiştii care vor primi Medalia Națională a Artelor

Actorii Morgan Freeman şi Mel Brooks se numără printre cei 24 de artişti care vor fi recompensaţi de preşedintele Barack Obama cu Medalia Națională a Artelor, în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc săptămâna viitoare la Casa Albă, informează Washington Post.

Barack Obama a declarat că evenimentul anual al decernării medaliilor se numără printre printre evenimentele sale favorite.

Casa Albă a afişat, miercuri, lista cu laureaţii premiului, printre care şi câteva persoane care sunt în legătură strânsă cu familia Obama.

Morgan Freeman este una din persoanele apropiate de preşedintele Obama, fiind implicat în strângerea fondurilor pentru biblioteca prezidenţială din Chicago.

Casa Albă a menţionat că Brooks va fi onorat pentru “viaţa întreagă pentru care a făcut lumea să râdă”.

Actorul, regizorul şi muzicianul este unul dintre puţinii artişti care au câştigat premiile Oscar, Emmy, Tony şi Grammy. Morgan Freeman va fi recompensat pentru cariera sa de actor, regizor şi narator.

Compozitorul Philip Glass, actriţa şi cântăreaţa Audra McDonald, scriitoarea Sandra Cisneros, pictorul Jack Whitten şi muzicianul Santiago Jimenez Jr. se află pe lista medaliaţilor.

Medalia Națională a Artelor, creată de Congresul SUA, a fost decernată prima oară în anul 1984 și este oferită anual unor personalități remarcabile din lumea artelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS