Confidenţialitate

PARIS: Montmartre în pandemia de coronavirus | GALERIE FOTO

Montmartre, un loc popular de promenadă al Parisului, este acum cu străzile aproape goale, în weekend, momentul în care până acum câteva luni era agitație mare.

Fotograful Octav Drăgan a surprins, în pandemia de coronavirus, un loc special al Parisului. Colina pe care este situat Montmartre reprezintă cel mai înalt punct al Parisului.

Imaginile spun singure povestea unui Paris aproape gol, în așteptarea revenirii la viața trăită înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Preşedintele Emmanuel Macron le-a transmis primarilor că un plan de relaxare a măsurilor de izolare aplicabil după ce pe 11 mai expiră starea de urgenţă sanitară va fi prezentat până marţi. Oficiali francezi afirmă că în unele zone mai afectate de pandemia de coronavirus vor fi menţinute restricţii. Totodată ei precizează că obiectivul Franţei nu a fost și nici nu este obţinerea unei imunităţi colective prin noi valuri de COVID-19.

Ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire a evocat posibilitatea redeschiderii magazinelor începând din 11 mai, cu unele excepţii pentru zonele cele mai afectate şi cu respectarea unor măsuri de protecţie a clienţilor şi angajaţilor. Guvernul exclude deocamdată orice redeschidere a barurilor, cafenelelor şi restaurantelor.