Confidenţialitate

Monica Niculescu și Ana Bogdan sunt în optimi la Hong Kong

Jucătoarele române de tenis Monica Niculescu și Ana Bogdan au ajuns în optimile turneului de la Hong Kong, cu premii de 750.000 de dolari.

Niculescu s-a calificat după un “meci maraton” cu jucătoarea tunisiană Ons Jabeur. Românca aflată pe locul al 87-lea mondial a cedat primul set la 4, dar a egalat 7-6 și s-a impus în cele din urmă cu 6-4 în decisiv, după aproape 3 ore de joc.

Monica Niculescu se va lupta mai departe cu australianca Daria Gavrilova, favorită numărul 7.

Ana Bogdan a jucat și ea peste două ore și jumătate cu Caroline Dolehide, scor: 6-7, 6-3, 7-5.

Americanca a avut 5-0 în primul set și 5-1 în decisiv, iar românca a revenit salvând 3 mingi de meci. Ana Bogdan o va înfrunta acum la Hong Kong pe a 13-a jucătoare a lumii, spaniola Garbine Muguruza.

La Tianjin, Irina Begu a fost eliminată din primul tur, învinsă de o chinezoaică mult mai slab cotată, iar Sorana Cîrstea a părăsit la rândul ei turneul de la Linz încă din runda inaugurală, după o înfrângere cu o jucătoare venită din calificări.

În Masters-ul de la Shanghai, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au ajuns în optimi la dublu, după o victorie muncită cu perechea Aisam Qureshi / Stefanos Tsitsipas.

Românul și partenerul lui olandez au cedat primul set la tie-break, însă au revenit și s-au impus cu 7-6 și 12-10, după ce au salvat două mingi de meci în “super tie-break”.

La Shanghai sunt în joc premii de peste 9 milioane 200.000 de dolari.